Harta site Contacte
Loading
Pagina Proiectului “Responsabilitate individuală şi cetăţenie activă” poate fi consultată în Compartimentul „Informare Europeană” al Portalului
Săptamâna Europeană a democraţiei locale 2017
Săptamâna Europeană a democrației locale: 10 ani de promovare a participării cetățenilor în Europa

 De la lansarea în 2007 de către Congresul autorităților locale și regionale din cadrul Consiliului Europei, Săptămâna Europeană a Democrației Locale (ELDW) a devenit un eveniment pan-european unic pentru promovarea democrației locale și a cetățenilor.

 Ediția oficială a Săptămânii Europene a Democrației Locale (ELDW) din 2017, care marchează cea de-a 10-a aniversare a acestei inițiative, va avea loc în perioada 9-15 octombrie 2017 și va dura pe tot parcursul lunii octombrie. Orașele și orășelele din cele 47 de state membre ale Consiliului Europei și din afara organizației, împreună cu asociațiile naționale ale acestora, sunt invitate să organizeze activități cu tema "Participarea, consultarea și angajamentul cetățenilor pentru o democrație locală înfloritoare", menite să stimuleze implicarea cetățenilor la nivel local și regional.

La 14 octombrie 2017, secretarul general al Congresului, Andreas Kiefer, va saluta participanții la Summit-ul cetățenilor din orașul Strasbourg, care va avea loc la sediul Consiliului Europei de la Strasbourg (Franța), în contextul reuniunii dedicate celei de-a zecea aniversare a ELDW. Pe parcursul lunilor mai - octombrie 2017, locuitorii din Strasbourg au fost invitați să participe la 13 ateliere pe teme cum ar fi bugetarea participativă, gestionarea colaborativă a spațiilor și infrastructurii publice, e-democrația, datele deschise, conviețuirea, rolul asociațiilor și valorile locale și democrația europeană la Strasbourg. Rezultatele atelierelor vor fi prezentate în cadrul Summit-ului, care va reuni aproape 700 de participanți și va fi formalizat prin adoptarea unui reprezentant alegător obligatoriu al legii democratice și a locuitorilor din Strasbourg.

  La 19 octombrie 2017 cu ocazia celei de-a 33-a sesiuni a Congresului va fi organizată o dezbatere privind viitorul ELDW. Marc COOLS (Belgia, ILDG) va efectua o prezentare în numele lui Gaye DOGANOGLU, purtător de cuvânt al Congresului pe tema Săptămâna Democrației pe tema Săptămânii Europene a Democrației Locale (ELDW).Totodata, va fi prezentată și o declarație a lui José Manuel RIBEIRO, primarul orașului Valongo (Portugalia).

trad8ucere infoeuropa.md

Mai mult

http://www.congress-eldw.eu

 

Agenda UE
Ziua Europei
Ziua Europei este o ocazie unică de a celebra valorile comune ale UE,de a aduce mai aproape culturile noastre şi de a contempla identitatea noastrăcomună ca europeni, în toată diversitatea ei.

Ziua Europei 2017                            
Ziua Europei 2016


Ziua Europei 2015

Ziua Europei-2014 în RM (10.05.2014 - Chişinău, 17.05.2014 -Comrat)
Ziua Europei 2014

Concursul Republican “Europa la noi acasă”2014

Ziua
Europei – 2013 în Republica Moldova
Marcarea Zilei Europei în Moldova

Ziua Europei la Chişinău : PROGRAM

Festivalul filmului european

Vizita comisarului european Stefan Fule

Zilele Europei la Comrat

Ziua Europei, la Soroca

Concursul Republican “Europa la noi acasă”
Cum Europa îşi sărbătoreşte aniversarea

Ziua Europei 2012 în Republica Moldova
Anul european
2012 este Anul european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii. Este o ocazie pentru noi toţi de a reflecta asupra faptului că speranţa de viaţă a cetăţenilor europeni este în continuă creştere şi că, în acelaşi timp, aceştia îmbătrânesc în condiţii bune de sănătate - oportunităţi pe care ar trebui să le valorificăm.

Mai mult
©2011, Moldova Europeana
DQ Team
Menţinerea portalului în perioada 2014-2015 a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA
Portalul a fost realizat de Centru de Resurse "DIALOG-PRO" cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă punctul de vedere al Fundaţiei Est-Europene, Guvernului Suediei sau Sida