Harta site Contacte
Loading
Pagina Proiectului “Responsabilitate individuală şi cetăţenie activă” poate fi consultată în Compartimentul „Informare Europeană” al Portalului
13.05.2015
Platforma societăţii civile ”Pentru Europa” în Orăşelul European: Interesul cetăţenilor a depăşit aşteptările
Vizitatorii au manifestat un interes sporit față de cortul Platformei, unde au fost prezente mai multe organizații membre, care au diseminat informații despre activitățile pe care le desfășoară în cadrul proiectelor finanțate de UE.
Secretariatul Platformei societății civile ”Pentru Europa” a participat duminică, 10 mai, la manifestările consacrate Zilei Europei desfășurate în Piața Marii Adunări Naționale.

Printre organizațiile membre participante s-au numărat IDIS ”Viitorul”, Centrul Regional de Mediu-Moldova (REC Moldova), Transparency International Moldova, AO ”Cutezătorul”, Platforma Națională din Republica Moldova a Forumului Societății Civile a Parteneriatului Estic, Consiliul Național al Tineterului, Programul Bună Guvernare al Fundației Soros-Moldova.Pe tot parcursul zilei participanții au distribuit materiale informaționale și promoționale despre proiectele pe care le desfășoară cu susținerea finanțatorilor europeni - pliante, cărți poștale, broșuri, postere, ghiduri, panglici cu simbolică europeană. Vizitatorii s-au arătat foarte interesați de cortul Platformei, solicitând cât mai multe informații despre proiectele realizate.


În cadrul evenimentului a fost organizată și o tombolă,
care a suscitat interesul participanților.
 La cei 60 de ani, drapelul Europei a luat forma unei torte, care a devenit premiu pentru cunoștințele europene ale moldovenilor.
 
 


Oameni de diferite vârste și profesii și-au verificat cunoștințele, răspunzând la întrebări care vizează simbolica europeană, procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, date marcate din istoria UE. Cei mai ingenioși s-au ales cu o felie de tort și cu alte mici cadouri, fiind încurajați să afle cât mai multe despre comunitatea europeană și despre beneficiile pe care le va avea Moldova odată cu integrarea în UE.
 
Acordul de Asociere

TEXTUL Acordului de Asociere UE - RM

Monitor Oficial, 18.07.2014, Nr. 185-199 

Jurnal Oficial al UE
L 260, 30.8.2014,
p. 4-738


AGENDA de Asociere

GHIDUL AA
Ghid succint al AA
Ghidul AA/ZLSAC
Ghid ZLSAC
Prevederile AA: Ghid

AA - Mituri şi fapte
 
NEGOCIERILE

PARAFAREA (29.11.2013)
SEMNAREA (27.06.2014)

RATIFICAREA

Aplicarea cu titlu provizoriu (1.09.2014)

Intrarea în vigoare
1.07.2016

 

IMPLEMENTAREA 2014-2016

Planul naţional de acţiuni
MO, 10.10.2014
actualizat MO., 12.10.2015

Programul legislativ de realizare a angajamentelor de transpunere asumate în cadrul i 2015–2016
MO 04.09.2015

MONITORIZARE

Raporul de Progres
01.2016
Raportul Guvernului
Raportul Euromonitor
Raportul IPRE
Modulul Agora
 
BENEFICIIELE Beneficiile  AA UE - RM
 
NOUTĂŢI DOCUMENTE
Mesajele europene în afişele Platformei
Obiectiv European
“Pentru Europa” - Platforma Societatii Civile
Acest compartiment din Digest European  este realizat cu sustinerea financiară
a Programului de asistență oficială pentru dezvoltare a Republicii Slovace  -  SlovakAid
©2011, Moldova Europeana
DQ Team
Menţinerea portalului în perioada 2014-2015 a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA
Portalul a fost realizat de Centru de Resurse "DIALOG-PRO" cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă punctul de vedere al Fundaţiei Est-Europene, Guvernului Suediei sau Sida