Harta site Contacte
Loading
Pagina Proiectului “Responsabilitate individuală şi cetăţenie activă” poate fi consultată în Compartimentul „Informare Europeană” al Portalului
Maternitate, paternitate şi concediul pentru creşterea copilului. Date referitoare la durata şi ratele de compensare în UE
Maternity, paternity and parental leav: Data related to duration and compensation rates in the European Union

Departamentul Drepturile cetățenilor și afaceri constituționale al Parlamentului European a elaborat un studiu pentru a vizualiza durata și ratele de compensare a veniturilor anterioare obținute în timpul maternității, paternității și concediului parental în statele membre ale Uniunii Europene.

tradaptare infoeuropa.md
 

Cifrele se bazează pe datele publicate, în special de către Comisia Europeană și Organizația Internațională a Muncii între anii 2012 și 2014, fiind verificate cu datele colectate de Serviciul Cercetare și Eurofound al Parlamentului European în 2014.

Studiul arată că durata medie a concediului de maternitate în statele membre ale Uniunii Europene este de 23 de săptămâni. Cel mai scurt concediu de maternitate este de 14 de săptămâni (Croația, Germania și Suedia), iar cel mai lung este de 58,6 de săptămâni (Bulgaria). În Regatul Unit al Marii Britanii și Polonia concediul de maternitate este de 52 de săptămâni, în Italia și Estonia – 20 de săptămâni, în România, Malta, Lituania, Danemarca, Cipru și Finlanda – 18 săptămâni. Următoarele state membre au un concediu de maternitate de 15/16/17 săptămâni: Grecia, Țările de Jos, Spania, Luxemburg, Letonia, Franța, Austria, Slovenia și Belgia.

În linii generale, în țările est-europene durata medie a concediului de maternitate este mai mare (27 săptămâni) decât țările din vest-europene (20,4 săptămâni).

Studiul mai relevă faptul că în țările din Europa de Est indemnizația lunară medie pentru creșterea copilului constituie 86% din veniturile anterioare, iar în țările Europei de Vest aceasta este de 93% din veniturile anterioare.
 
În studiu se regăsește și literatura privind rolul politicilor de reconciliere pentru creșterea economică și egalitatea de gen, precum și rolul important al dispozițiilor privind concediul de maternitate pentru politicile de reconciliere.

 

Căutare
©2011, Moldova Europeana
DQ Team
Menţinerea portalului în perioada 2014-2015 a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA
Portalul a fost realizat de Centru de Resurse "DIALOG-PRO" cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă punctul de vedere al Fundaţiei Est-Europene, Guvernului Suediei sau Sida