Harta site Contacte
Loading
Pagina Proiectului “Responsabilitate individuală şi cetăţenie activă” poate fi consultată în Compartimentul „Informare Europeană” al Portalului
Sursa: GRETA
Cel de-al Patrulea raport general privind activităţile GRETA
4th General Report on GRETA'’s activities
Potrivit noului raport al Grupului de experţi al Consiliului Europei privind combaterea traficului de fiinţe umane (GRETA), guvernele din Europa ar trebui să-şi intensifice eforturile pentru identificarea copiilor – victime ale traficului şi acordarea acestora ajutorului la care au dreptul legal.

De asemenea, în multe ţări sunt necesare măsuri suplimentare pentru ameliorarea procedurilor generale de identificare a victimelor traficului, pentru a le oferi o asistenţă mai adaptată – şi despăgubiri – şi pentru a face cu-adevărat eficiente investigaţiile ce ţin de trafic, urmăririle şi condamnările.

Acestea sunt concluziile principale cuprinse în cel de-al Patrulea raport general GRETA, care pune în evidenţă tendinţele rezultate din primele 35 de rapoarte pe ţară ale GRETA, şi din domeniile-cheie în care autorităţile naţionale nu au respectat pe deplin obligaţiile care le revin în temeiul Convenţiei Consiliului Europei împotriva traficului. Raportul oferă totodată exemple de bune practici puse în aplicare în mai multe ţări.

Potrivit Secretarului General al  Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, “după lansarea sa în 2005, Convenţia revoluţionară a Consiliului Europei privind traficul de fiinţe umane a fost semnată şi ratificată de către 42 de State membre ale Organizaţiei, şi de Belarus, stat ne-membru. Acesta este un pas important pentru a ajuta Europa să combată acest flagel al epocii contemporane prin coordonare şi acţiuni globale.

Totodată, din acest raport rezultă că mai sunt multe de făcut. Elemente importante din pazzle încă lipsesc şi desigur Statele membre trebuie să-şi îndeplinească angajamentele pe care le-au asumat semnând Convenţia, astfel încât să pună capăt acestei infracţiuni odioase. »

TRADUCERE NEOFICIALĂ: infoeuropa.md
 

Informaţii suplimentare

 

Căutare
Librarii online
©2011, Moldova Europeana
DQ Team
Menţinerea portalului în perioada 2014-2015 a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA
Portalul a fost realizat de Centru de Resurse "DIALOG-PRO" cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă punctul de vedere al Fundaţiei Est-Europene, Guvernului Suediei sau Sida